Νέα εργαστήρια κεραμικής τον Φεβρουάριο

 

English

Ελάτε να ετοιμαστούμε για την άνοιξη με γλάστρες για το μπαλκόνι, την αυλή ή τα περβάζια των παραθύρων. Στα δύο από τα τρία επόμενα εργαστήρια του Φεβρουαρίου θα έχετε την ευκαιρία να κατασκευάσετε τις δικές σας μοναδικές πήλινες γλάστρες.

Εξωτερικά θα τις διακοσμήσουμε με όλα τα είδη σφραγίδας που θα μπορούσαν να δώσουν μια ωραία δομή ή μοτίβο, ακόμα και χορτάρι ή λουλούδια. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες!
Στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΓΛΑΣΤΡΩΝ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ θα χρησιμοποιήσουμε αυτή την τεχνική. Μπορείτε να βρείτε πολλά παραδείγματα στη συλλογή Πήλινες Γλάστρες.

Στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΓΛΑΣΤΡΩΝ ΜΕ ΜΠΑΝΤΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΞΗ θα χρησιμοποιήσουμε μια διαφορετική τεχνική για τη διακόσμηση της εξωτερικής επιφάνειας. Θα βάψουμε με ένα στρώμα μπαντανά την επιφάνεια των γλαστρών και θα χαράξουμε το σχέδιο της προτίμησης μας. Στη συνέχεια, αφού γλάστρες στεγνώσουν, θα τις ψήσουμε, θα τις περάσουμε ένα διαφανές λούστρο για την υαλοποίηση τους και θα τις ξαναψήνουμε (αν θέλουμε να έχουν γυαλιστερή όψη).

Το θέμα του τρίτου ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ είναι το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. Δε χρειάζεται κάποια εμπειρία στη γλυπτική, όλα τα επίπεδα είναι ευπρόσδεκτα. Είναι απίστευτο το πως ένα ζυμάρι πηλού μεταμορφώνεται σιγά σιγά σε κάτι σχεδόν ζωντανό… και δεν έχει σημασία πόσο αληθινή μοιάζει η μύτη, το στόμα ή τα μάτια. Σημασία έχει ότι τα πρόσωπα αποκτούν τη δική τους ζωή και έκφραση και τελικά μετατρέπονται σε κάτι πολύ προσωπικό και μοναδικό.
Θα χρησιμοποιήσουμε κόκκινο ντόπιο πηλό και τα ψημένα κομμάτια θα παραμείνουν στο χρωμα της τερακότα.

Παρακάτω θα βρείτε τις ημερομηνίες διεξαγωγής των τριών εργαστηρίων:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΓΛΑΣΤΡΩΝ ΜΕ ΜΠΑΝΤΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΞΗ

10/2/2019 Κυριακή, 10:00-17:00 με ένα διάλειμμα για γεύμα που θα σας προσφέρω
16/2/2019 Σάββατο, 10:00-13:00 βάψιμο με μπαντανά και χάραξη του σχεδίου.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΓΛΑΣΤΡΩΝ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ

17/2/2019 Κυριακή, 10:00-17:00 με ένα διάλειμμα για γεύμα που θα σας προσφέρω

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

24/2/2019 Κυριακή, 10:00-17:00 με ένα διάλειμμα για γεύμα που θα σας προσφέρω

  • Στα εργαστήρια διατίθενται όλα τα απαραίτητα υλικά (πηλός, μπαντανάς, λούστρο, σφραγίδες …) καθώς και το ψήσιμο, ενώ προσφέρεται το μεσημεριανό γεύμα. Στο δεύτερο Εργαστήριο Γλαστρών μπορείτε να φέρετε τις δικές σας σφραγίδες ή πράγματα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για την κατασκευή τους.
  • Το ατελιέ μου στο Μόδι απέχει περίπου 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από τα Χανιά. Αν δεν έχετε αυτοκίνητο, υπάρχει λεωφορείο από τα Χανιά στο Γεράνι από όπου μπορώ να σας παραλάβω κατόπιν συνεννόησης.
  • Για ερωτήσεις και εγγραφές παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο τηλέφωνο 697 422 11 51 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση schnyder.barbara@gmail.com.

Ανυπομονώ να σας υποδεχτώ στο χώρο μου!