Νεα Σειρά Εργαστηρίων

English

Φέτος το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο, έξι Εργαστήρια Κεραμικής σας περιμένουν.

Καθένα είναι αυτόνομο, αλλά φυσικά μπορείτε να παρακολουθήσετε περισσότερα από ένα. Βεβαιωθείτε ότι εάν υπάρχουν δύο ημερομηνίες για ένα θέμα, μπορείτε να συμμετάσχετε και στις δύο ημέρες για να ολοκληρώσετε τα κεραμικά σας.

 1. Χρωματιστά βάζα με καπάκια
 2. Σμιλεύοντας το ανθρώπινο σώμα
 3. Γλάστρες με μπαντανά και χάραξη
 4. Μόμπιλε – κρεμαστά διακοσμητικά αντικείμενα 
 5. Διαλογισμός πηλού & Δημιουργία κουτιού θησαυρού
 6. Μοντελοποίηση προσώπων 

1ο εργαστήριο: Χρωματιστά βάζα με καπάκια

13/11/2022 Κυριακή, 10:00-17:00 με διάλειμμα για ένα γεύμα που θα σας προσφέρω.

19/11/2022 Σάββατο, 10:00-13:00 βάψιμο των έργων μας πριν το ψήσιμο.

Για την οργάνωση μικρών αντικειμένων με προσωπική πινελιά. Βάζα για τα κοσμήματά σας, βάζα για να αποθηκεύετε μπισκότα ή σοκολάτες και βάζα για την παρουσίαση ξηρών καρπών ή ελιών σε ένα τραπέζι.

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες σχημάτων και χρωμάτων για να σχεδιάσετε το δικό σας μοναδικό βάζο. Θα δούμε μαζί, βήμα προς βήμα έναν εύκολο τρόπο κατασκευής για αρχάριους αλλά θα σας δείξω και μία πιο προχωρημένη τεχνική. Την πρώτη μέρα θα κατασκευάσουμε και θα διαμορφώσουμε τα βάζα και τα καπάκια και τη δεύτερη μέρα θα δώσουμε στα κομμάτια μας μια πολύχρωμη επίστρωση με μπαντανά που πρέπει να εφαρμοστεί πριν από το πρώτο ψήσιμο. Μετά το ψήσιμο θα τα περάσω με γυαλιστερό ή ματ διαφανές βερνίκι (ανάλογα με την επιλογή σας) και να κάνω το δεύτερο απαραίτητο ψήσιμο.

Για να πάρετε μια ιδέα δείτε φωτογραφίες από βάζα εδώ.

 

2ο εργαστήριο: Σμιλεύοντας το ανθρώπινο σώμα

20/11/2022 Κυριακή, 10:00-17:00 με διάλειμμα για ένα γεύμα που θα σας προσφέρω.

Αυτό το εργαστήριο είναι αφιερωμένο στη γλυπτική. Μετά από μια σύντομη εισαγωγή για τις αναλογίες του ανθρώπινου σώματος και μερικά παραδείγματα διαφορετικών γλυπτών, σμιλεύουμε και διαμορφώνουμε τη δική μας φιγούρα. Πρόκειται για ένα αρκετά ανοιχτό πεδίο, που μπορεί να είναι από πολύ ρεαλιστικό έως εντελώς αφηρημένο…. Πρόθεσή μου είναι να σας βοηθήσω να βρείτε μια ιδέα, μια πόζα και έναν τρόπο να δημιουργήσετε ένα γλυπτό που να ταιριάζει στις ικανότητες και τα γούστα σας και να υποστηρίξω την εφαρμογή του στην πράξη. Τα ολοκληρωμένα έργα θα στεγνώσουν, θα ψηθούν και θα αποκτήσουν το τυπικό χρώμα τερακότα του ψημένου πηλού.

 

3ο εργαστήριο: Γλάστρες με μπαντανά και χάραξη

27/11/2022 Κυριακή 10:00-17:00 με διάλειμμα για ένα γεύμα που θα σας προσφέρω

3/12/2022 Σάββατο 10:00-13:00 βάψιμο και χάραξη του σχεδίου

Μια μοναδική γλάστρα για τον κήπο, τη βεράντα και τους εσωτερικούς χώρους. Κατασκευάζουμε γλάστρες με κυλινδρικό, τετράγωνο ή οβάλ σχήμα χρησιμοποιώντας την τεχνική κατασκευής πλακών. Θα σας δείξω και θα σας εξηγήσω αυτή την τεχνική βήμα προς βήμα. Αφού κάνουμε τη βασική κατασκευή, μπορούμε να προσθέσουμε ποδαράκια ή χερούλια για να δώσουμε λίγο περισσότερο χαρακτήρα. Τη δεύτερη μέρα θα βάψουμε μια στρώση μπαντανά τις γλάστρες μας και θα χαράξουμε ένα σχέδιο της επιλογής μας. Στη συνέχεια, αφού γλάστρες στεγνώσουν, θα ψηθούν, θα περαστούν με ένα διαφανές λούστρο για την υαλοποίηση τους και θα ξαναψηθούν.

Πατήστε εδώ για μερικά παραδείγματα.

 

4ο εργαστήριο: Μόμπιλε – κρεμαστά διακοσμητικά αντικείμενα

4/12/2022 Κυριακή, 10:00-17:00 με διάλειμμα για ένα γεύμα που θα σας προσφέρω

14/12/2022 Τετάρτη, 17:00-20:00 βάψιμο και συναρμολόγηση του κρεμαστού.

Φτιάχνουμε μόμπιλε ή κάθε είδους διακοσμητικά που μπορούν να κρεμαστούν από το ταβάνι, τον τοίχο, σε δέντρα ή στο μπαλκόνι σας. Την πρώτη μέρα φτιάχνουμε διακοσμητικά κομμάτια διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών από πηλό και μετά το στέγνωμα και το ψήσιμο συναντιόμαστε ξανά για να τα διακοσμήσουμε με ακρυλικά χρώματα και να τα συναρμολογήσουμε με κορδόνια για να δημιουργήσουμε ένα μόμπιλε. Μπορούμε επίσης να συνδυάσουμε κομμάτια από διαφορετικά υλικά όπως ξυλαράκια, χάντρες, μενταγιόν, χαϊμαλιά ή ότι άλλο θεωρείτε κατάλληλο.

Πατήστε εδώ για μερικά παραδείγματα.

 

5ο εργαστήριο: Διαλογισμός πηλού & Δημιουργία κουτιού θησαυρού

17/12/2022 Σάββατο 9:30-13:30

Αυτό το εργαστήριο κεραμικής μισής ημέρας είναι κατάλληλο για όποιον θέλει να γνωρίσει την ομορφιά και τη μαγεία του φυσικού υλικού του πηλού.

Ειτε είναι η πρώτη φορά που αγγίζετε πηλό είτε όχι, δεν έχει καμία σημασία! Υπάρχει εδώ κάτι για όλους μας.

Οι τέσσερις ώρες του εργαστηρίου συνίστανται από τρεις ενότητες:

 • Εξερευνουμε παίζοντας με τον πηλό
 • Διαλογισμός με πηλό
 • Δημιουργία του προσωπικού μου κουτιού θησαυρού

Το κουτί θησαυρού θα ψηθεί και το εσωτερικό του θα γυαλιστεί με διαφανές σμάλτο. Το χρώμα του θα παραμείνει στο χρώμα τερακότα του ψημένου πηλού με μια υπόλευκη απόχρωση.

 

6ο Εργαστήριο: Μοντελοποίηση Προσώπων

18/12/2022 Κυριακή, 10:00-14:00

Το θέμα αυτού του εργαστηρίου είναι το ανθρώπινο πρόσωπο. Όλα τα επίπεδα είναι ευπρόσδεκτα. Είναι εκπληκτικό πώς ένα κομμάτι πηλού μεταμορφώνεται σιγά-σιγά σε κάτι σχεδόν ζωντανό…  και δεν έχει σημασία πόσο αληθινή μοιάζει η μύτη, το στόμα ή τα μάτια. Σημασία έχει ότι τα πρόσωπα αποκτούν τη δική τους ζωή και έκφραση και τελικά μετατρέπονται κάτι πολύ προσωπικό και μοναδικό.

Θα χρησιμοποιήσουμε κόκκινο ντόπιο πηλό και τα ψημένα έργα θα παραμείνουν στο χρώμα της τερακότα.

Εδώ μπορείτε να δείτε κομμάτια από παλαιότερα εργαστήρια Μοντελοποίησης Προσώπων.

 

Για όλα τα εργαστήρια:

 • Προσφέρονται όλα τα απαραίτητα υλικά (πηλός, μπαντανάς, σμάλτο, ακρυλικά χρώματα και νήματα σε διάφορα χρώματα), το ψήσιμο των έργων καθώς και το μεσημεριανό γεύμα. Στο Εργαστήριο Μόμπιλε μπορείτε να φέρετε και δικά σας αντικείμενα όπως ξυλαράκια, χάντρες, κλωστές, σπάγγους κ.α.
 • Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία με τον πηλό.
 • Όταν τα έργα σας είναι έτοιμα, θα επικοινωνήσω μαζί σας για να έρθετε να τα παραλάβετε από το χώρο μου.
 • Για ερωτήσεις και εγγραφές παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο τηλέφωνο 697 422 11 51 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση schnyder.barbara@gmail.com.