Ώρα να ξαναπαίξουμε με τον πηλό!

English

Τα παρακάτω εργαστήρια κεραμικής θα πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2019:

 

1. ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΧΩΡΟΥ

  • Πρωτότυπα κεραμικά αρωματικά χώρου με κερί για τη δημιουργία ζεστής και ευχάριστης ατμόσφαιρας

24-11-2019 Κυριακή, 10:00-17:00 με διάλειμμα για ένα γεύμα που θα σας ετοιμάσω.

30-11-2019 Σάββατο, 10:00-13:00 βάψιμο των έργων μας πριν το ψήσιμο.

Χρησιμοποιώντας πρότυπα και ακολουθώντας βήμα προς βήμα την επίδειξη, θα σχεδιάσουμε και θα κατασκευάσουμε διαφορετικά είδη και σχήματα αρωματικών χώρου και άλλων κεραμικών φωτιστικών με κερί.

Έχοντας στη διάθεση μας μια ολόκληρη Κυριακή, θα έχουμε την ευκαιρία να κατασκευάσουμε περισσότερα από ένα έργα. Το επόμενο Σάββατο θα βάψουμε και θα διακοσμήσουμε τα έργα μας. Μετά το πρώτο ψήσιμο θα τα περάσω με γυαλιστερό ή ματ διαφανό σμάλτο (ανάλογα με την επιλογή σας) και θα κάνω το δεύτερο απαραίτητο ψήσιμο.


2. ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΒΑΖΑ ΜΕ ΚΑΠΑΚΙ

  • Για την οργάνωση μικρών αντικειμένων με προσωπική πινελιά. Βάζα για τα κοσμήματά σας, βάζα για να αποθηκεύετε μπισκότα ή σοκολάτες και βάζα για την παρουσίαση ξηρών καρπών ή ελιών σε ένα τραπέζι.

 

1-12-2019 Κυριακή, 10:00-17:00 με διάλειμμα για ένα γεύμα που θα σας ετοιμάσω.

7-12-2019 Σάββατο, 10:00-13:00 βάψιμο των έργων μας πριν το ψήσιμο.

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες σχημάτων και χρωμάτων για να σχεδιάσετε το δικό σας μοναδικό βάζο. Θα δούμε μαζί, βήμα προς βήμα έναν εύκολο τρόπο κατασκευής για αρχάριους αλλά θα σας δείξω και μία πιο προχωρημένη τεχνική. Την Κυριακή θα κατασκευάσουμε και θα διαμορφώσουμε τα βάζα και τα καπάκια και το επόμενο Σάββατο θα δώσουμε στα κομμάτια μας μια πολύχρωμη επίστρωση με μπαντανά που πρέπει να εφαρμοστεί πριν από το πρώτο ψήσιμο. Μετά το ψήσιμο θα τα περάσω με γυαλιστερό ή ματ διαφανό σμάλτο (ανάλογα με την επιλογή σας) και να κάνω το δεύτερο απαραίτητο ψήσιμο.

Για να πάρετε μια ιδέα δείτε φωτογραφίες από βάζα εδώ.


3. ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΕΣ ΣΤΑΜΠΕΣ

  • Για τον κήπο, τη βεράντα και τους εσωτερικούς χώρους.

8-12-2019 Κυριακή, 10: 00-17:00 με διάλειμμα για ένα γεύμα που θα σας ετοιμάσω.

Πριν ενώσουμε τα κομμάτια (βάση, πλευρές, πόδια κλπ.), θα δημιουργήσουμε διακοσμητικές στάμπες  με οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υλικό για στάμπες όπως λουλούδια, φύλλα, υφάσματα, καπάκια στυλό, κουμπιά και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Οι γλάστρες μας θα παραμείνουν στο χρώμα του τερακότα του ψημένου πηλού. Μετά το πρώτο ψήσιμο και για πετύχουμε ένα πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα, θα τις περάσω με λευκό ή σκούρο χρώμα και με διαφανό σμάλτο στο εσωτερικό (ανάλογα με τις επιλογές σας).

Εδώ μπορείτε να βρείτε διάφορες γλάστρες που κάναμε σε προηγούμενα εργαστήρια.


Για τα τρία εργαστήρια:

  • Προσφέρονται όλα τα απαραίτητα υλικά (πηλός, μπαντανάς, σμάλτο, στάμπες …) το ψήσιμο και το μεσημεριανό γεύμα. Στο Εργαστήριο Γλαστρών μπορείτε να φέρετε τις δικές σας στάμπες ή πράγματα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για την κατασκευή τους.
  • Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία με τον πηλό.
  • Το ατελιέ μου στο Μόδι απέχει περίπου 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από τα Χανιά. Αν δεν έχετε αυτοκίνητο, υπάρχει λεωφορείο από τα Χανιά στο Γεράνι από όπου μπορώ να σας παραλάβω κατόπιν συνεννόησης.
  • Μόλις τα έργα σας είναι έτοιμα θα επικοινωνήσω μαζί σας για να τα παραλάβετε από το εργαστήριο μου.
  • Για ερωτήσεις και εγγραφές παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο τηλέφωνο   697 422 11 51 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση schnyder.barbara@gmail.com.

Ανυπομονώ να σας δω στο χώρο μου!