Εργαστήρια Κεραμικής το Νοέμβριο 2023

 

English

It’s time for Touching Clay! This November there are four different subjects to be explored:

 1. Γλάστρες με διακοσμητικές στάμπες
 2. Χρωματιστά βάζα με καπάκια
 3. Clay Meditation & Creating a Treasure Box
 4. Γλυπτό – το ανθρώπινο σώμα

Καθένα είναι αυτόνομο, αλλά φυσικά μπορείτε να παρακολουθήσετε περισσότερα από ένα. Βεβαιωθείτε ότι εάν υπάρχουν δύο ημερομηνίες για ένα θέμα, μπορείτε να συμμετάσχετε και στις δύο ημέρες για να ολοκληρώσετε τα κεραμικά σας.

 

1. Γλάστρες με διακοσμηκές στάμπες

Υπέροχες γλάστρες για τα φυτά σας στον κήπο, την βεράντα και τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού.

Πριν ενώσουμε τα κομμάτια (βάση, πλευρές, πόδια κλπ.), θα δημιουργήσουμε διακοσμητικές στάμπες  με οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υλικό για στάμπες όπως λουλούδια, φύλλα, υφάσματα, καπάκια στυλό, κουμπιά και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Οι γλάστρες μας θα παραμείνουν στο χρώμα του τερακότα του ψημένου πηλού. Μετά το πρώτο ψήσιμο και για πετύχουμε ένα πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα, θα τις περάσω με λευκό ή σκούρο χρώμα και με διαφανό σμάλτο στο εσωτερικό (ανάλογα με τις επιλογές σας).

 5/11/2023 Κυριακή, 10: 00-17:00 με διάλειμμα για ένα γεύμα που θα σας ετοιμάσω.

Εδώ βρείτε μια ποικιλία γλαστρών που φτιάξαμε στα περασμένα εργαστήρια.

 

2. Χρωματιστά βάζα με καπάκι

Φτιάχνουμε βάζα πολλαπλών χρήσεων για την οργάνωση μικρών πραγμάτων, όπως ένα βάζο για να βάλετε τα κοσμήματα σας ή να το χρησιμοποιήσετε για να βάλετε μπισκότα, ξηρούς καρπούς ή ότι εσείς επιθυμείτε.

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες από διάφορα σχήματα και χρώματα για βάζα με μοναδικά και προσωπικά σχέδια. Θα σας δείξω και σας εξηγήσω βήμα προς βήμα ένα εύκολο τρόπο για αρχάριους και ένα πιο σύνθετο για τους προχωρημένους.

Την πρώτη μέρα θα διαμορφώσουμε τα βάζα και τα καπάκια τους και την επόμενη φορά θα τα βάψουμε με μπατανάς τον οποίο πρέπει να βάζουμε πριν το πρώτο ψήσιμο. Μετά το ψήσιμο θα βάλλω σμάλτο είτε γυαλιστερό ή ματ διάφανο ανάλογα με το τι έχετε διαλέξει για το κομμάτι σας και θα ψηθούν μια δεύτερη φορά.

11/11/2023 Σάββατο, 10:00-17:00 με διάλειμμα για ένα μικρό γεύμα.
18/11/2023 Σάββατο, 10:00-13:00 βάψιμο των έργων μας με μπατανάς πριν το πρώτο ψήσιμο και πριν το δεύτερο με σμάλτο.

Για να πάρετε μια ιδέα κοιτάξτε τις φωτογραφίες εδώ.

 

3. Clay Meditation & Creating your unique Treasure Box

This half day ceramic workshop is for anybody who likes to experience the beauty and magic of the natural material clay. If it’s your first time touching clay or not doesn’t matter – there is something in it for everyone.

The four hours consist of three parts:

 • Experiencing the material clay in a playful way
 • Clay Meditation
 • Creating your own little unique Treasure Box

Your Treasure Box will be fired and glazed with a transparent glaze inside. It will stay in the terracotta colour of the fired clay with a whitish wash.

25/11/2023 Σάββατο, 9:30-13:30

 

4. Γλυπτό – το ανθρώπινο σώμα

Σ’αυτό το εργαστήρι θα ασχοληθούμε με την γλυπτική.

Αφού μελετήσουμε σύντομα τις αναλογίες του ανθρωπινού σώματος και επίσης διάφορα παραδείγματα γλυπτών, θα διαμορφώσουμε τα δικά μας γλυπτά. Μπορούμε να κινηθούμε ελεύθερα από την ρεαλιστική απεικόνιση ως την αφηρημένη έκφραση.

Θα σας βοηθήσω να βρει ο καθένας μια ιδέα, μια θέση και ένα τρόπο για να διαμορφώσει μια φιγούρα ανάλογα με τις ικανότητες και τον γούστο του.

Τα τελειωμένα γλυπτά θα ψηθούν και θα παραμένουν στο χρώμα της τερακότας.

26/11/2023 Κυριακή, 10:00-17:00   με διάλειμμα για ένα μικρό γεύμα.

 

Για όλα τα εργαστήρια:

 • Προσφέρονται όλα τα απαραίτητα υλικά (πηλός, μπαντανάς, σμάλτο κτλ), το ψήσιμο των έργων καθώς και το μεσημεριανό γεύμα.
 • Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία με τον πηλό.
 • Όταν τα έργα σας είναι έτοιμα, θα επικοινωνήσω μαζί σας για να έρθετε να τα παραλάβετε από το χώρο μου.
 • Για ερωτήσεις και εγγραφές παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο τηλέφωνο 697 422 11 51 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση schnyder.barbara@gmail.com.