Σχετικά

English

Η πρώτη μου επαφή με τον πηλό ήταν στα παιδικά μου χρόνια. Αρχικά στο εργαστήριο της θείας μου και αργότερα στο σχολείο, αγάπησα την κεραμική τέχνη από την πρώτη στιγμή.

Όταν ήρθα στην Κρήτη το 2000, βοηθούσα σε ένα εργαστήρι αγγειοπλαστικής στο Καλλιτεχνικό χωριό Βερέκυνθος. Γοητευμένη από το έργο του αγγειοπλάστη και από την διαδικασία κατασκευής των κεραμικών, θέλησα να διεισδύσω περισσότερο σ’ αυτόν το μαγικό κόσμο. Έτσι, αγόρασα έναν μεταχειρισμένο τροχό και έναν κλίβανο ξεκινώντας σιγά σιγά, με την βοήθεια άλλων αγγειοπλαστών και κάποιων βιβλίων, να μαθαίνω την τέχνη της αγγειοπλαστικής. Χρειάστηκαν κόπος, υπομονή και αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες μέχρι να καταφέρω να βγάλω ένα ακέραιο κομμάτι από τον κλίβανο. Σίγουρα όμως άξιζε τον κόπο!

Σήμερα η αγγειοπλαστική έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Η επαφή με τον πηλό είναι κάτι που με διασκεδάζει, με ηρεμεί και με ολοκληρώνει.

Συνειδητοποιώντας όλα όσα μου προσφέρει αυτή η τέχνη θέλησα να τη μοιραστώ και με τους άλλους ανθρώπους! Έτσι ξεκίνησε η ιδέα των εργαστηρίων.

Αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε, είστε ευπρόσδεκτοι!

Για να δείτε τα εργαστήρια που θα ακολουθήσουν πατήστε εδώ.

Για να ενημερώνεστε μπορείτε να εγγραφείτε εδώ.