Φθινοπωρινά Εργαστήρια Κεραμικής

English

Το καλοκαίρι έφυγε – η τουριστική περίοδος έχει σχεδόν τελειώσει – και εγώ είμαι πίσω στο εργαστήριο μου.

Ανυπομονώ να ξεκινήσω στις 14 Νοεμβρίου τη νέα σειρά των τεσσάρων εργαστηρίων μας – το κάθε ένα με διαφορετικό θέμα.

 

1. ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΤΑΝΑ

Κατασκευάζουμε βήμα βήμα γλάστρες με κυλινδρικό, τετράγωνο ή οβάλ σχήμα και προσθέτουμε ποδαράκια ή χερούλια ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Αφού στεγνώσει συναντιόμαστε ξανά για να διακοσμήσουμε τις γλάστρες με πολύχρωμο μπαντανά και δημιουργούμε το δικό μας μοναδικό σχέδιο. Μετά το πρώτο ψήσιμο θα τα περάσω με γυαλιστερό ή ματ διαφανό σμάλτο (ανάλογα με την επιλογή σας) και θα κάνω το δεύτερο απαραίτητο ψήσιμο.

14/11/2021 Κυριακή, 10:00-17:00 με διάλειμμα για ένα γεύμα που θα σας ετοιμάσω.

21/11/2021 Κυριακή, 10:00-13:00 βάψιμο των έργων μας πριν το ψήσιμο.

 

2. ΜΟΜΠΙΛΕ

…ή κάθε είδους αντικείμενα διακοσμητικής τέχνης που μπορείς να κρεμάσεις από την οροφή ή τον τοίχο, σ’ένα δέντρο ή στο μπαλκόνι σου.

Την πρώτη μέρα θα κατασκευάσουμε διακοσμητικά κομμάτια από πηλό διαφορετικού σχήματος και μεγέθους και αφού στεγνώσουν και ψηθούν, θα συναντηθούμε ένα πρωί για να διακοσμήσουμε τα κομμάτια με ακρυλικά χρώματα και να τα συναρμολογήσουμε με διαφορετικά κορδόνια, για να δημιουργήσουμε το Μόμπιλε.

Μπορούμε επίσης να τα συνδυάσουμε με διαφορετικά υλικά όπως κομμάτια ξύλου, χάντρες, μενταγιόν, φυλαχτά ή οτιδήποτε σας ταιριάζει.

28/11/2021 Κυριακή, 10:00-17:00   με διάλειμμα για ένα μικρό γεύμα που θα σας ετοιμάσω .
12/12/2021 Κυριακή, 10:00-13:00
   βάψιμο των ψημένων έργων μας.

 

3. ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΜΕ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΕΣ ΣΤΑΜΠΕΣ

Πριν ενώσουμε τα κομμάτια (βάση, πλευρές, πόδια κλπ.), θα δημιουργήσουμε διακοσμητικές στάμπες  με οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υλικό για στάμπες όπως λουλούδια, φύλλα, υφάσματα, καπάκια στυλό, κουμπιά και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Οι γλάστρες μας θα παραμείνουν στο χρώμα του τερακότα του ψημένου πηλού. Μετά το πρώτο ψήσιμο και για πετύχουμε ένα πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα, θα τις περάσω με λευκό ή σκούρο χρώμα και με διαφανό σμάλτο στο εσωτερικό (ανάλογα με τις επιλογές σας).

 5/12/2021 Κυριακή, 10: 00-17:00 με διάλειμμα για ένα γεύμα που θα σας ετοιμάσω.

 

4. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Το θέμα αυτού του εργαστηρίου είναι το ανθρώπινο πρόσωπο. Δε χρειάζεται κάποια εμπειρία στη γλυπτική, όλα τα επίπεδα είναι ευπρόσδεκτα. Είναι απίστευτο το πως ένα ζυμάρι πηλού μεταμορφώνεται σιγά σιγά σε κάτι σχεδόν ζωντανό… και δεν έχει σημασία πόσο αληθινή μοιάζει η μύτη, το στόμα ή τα μάτια. Σημασία έχει ότι τα πρόσωπα αποκτούν τη δική τους ζωή και έκφραση και τελικά μετατρέπονται σε κάτι πολύ προσωπικό και μοναδικό.
Θα χρησιμοποιήσουμε κόκκινο ντόπιο πηλό και τα ψημένα κομμάτια θα παραμείνουν στο χρώμα της τερακότα.

19/12/2021 Κυριακή, 10:00-17:00   με διάλειμμα για ένα μικρό γεύμα.

 

Για τα τέσσερα εργαστήρια:

  • Όλα τα απαραίτητα υλικά (πηλός, ακρυλικά χρώματα, κορδόνια σε διαφορετικά χρώματα) όπως επίσης το ψήσιμο των κεραμικών και το γεύμα περιλαμβάνονται. Για το εργαστήριο MΟΜΠΙΛΕ μπορείτε να φέρετε συμπληρωματικά υλικά όπως κομμάτια ξύλου, χάντρες, νήμα, κορδόνια κ.λ.π.
  • Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία με τον πηλό.
  • Μόλις τα έργα σας είναι έτοιμα θα επικοινωνήσω μαζί σας για να τα παραλάβετε από το εργαστήριο μου.
  • Για οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή για εγγραφές, τηλεφωνήστε στο: 697 422 11 51 ή γράψτε ένα email στο schnyder.barbara@gmail.com.