Εργαστήρια Κεραμικής τον Φεβρουάριο του 2023

English

Ελπίζω να ξεκινήσατε όμορφα και χαρούμενα τη νέα χρονιά και να είστε γεμάτοι ενέργεια, κίνητρο και έμπνευση!

Η σειρά των εργαστηρίων τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο ήταν για μένα πραγματική απόλαυση και έτσι, η περασμένη χρονιά έκλεισε με ένα μεγάλο αίσθημα ικανοποίησης και ευγνωμοσύνης. Στα έξι ανεξάρτητα εργαστήρια δουλέψαμε τον πηλό με πολλούς διαφορετικούς τρόπους – παίξαμε και εξερευνήσαμε το υλικό, κατασκευάσαμε και ζωγραφίσαμε πολύχρωμα βάζα με καπάκια, σμιλέψαμε το ανθρώπινο σώμα, χαράξαμε σχέδια σε λευκές στρώσεις μπαντανά, κατασκευάσαμε ανθρώπινα πρόσωπα και συνδεθήκαμε με τον εσωτερικό μας κόσμο μέσω του διαλογισμού με τον πηλό. Όλα μαζί, ένα ευρύ φάσμα της αγγειοπλαστικής. Προσπάθησα να φωτογραφίσω κάποιες στιγμές σε αυτά τα εργαστήρια. Μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες στη συλλογή.

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνω την επόμενη σειρά εργαστηρίων που διοργανώνονται τον Φεβρουάριο. Θα πραγματοποιηθούν τέσσερα αυτοτελή εργαστήρια με τα παρακάτω θέματα:

  1. Μοντελοποίηση προσώπων 
  2. Ανάγλυφο
  3. Φωτιστικά και Αρωματικά Χώρου
  4. Σμιλεύοντας το ανθρώπινο σώμα

1ο Εργαστήριο: Μοντελοποίηση Προσώπων

4/2/2023 Κυριακή, 10:00-14:00

Το θέμα αυτού του εργαστηρίου είναι το ανθρώπινο πρόσωπο. Όλα τα επίπεδα είναι ευπρόσδεκτα. Είναι εκπληκτικό πώς ένα κομμάτι πηλού μεταμορφώνεται σιγά-σιγά σε κάτι σχεδόν ζωντανό…  και δεν έχει σημασία πόσο αληθινή μοιάζει η μύτη, το στόμα ή τα μάτια. Σημασία έχει ότι τα πρόσωπα αποκτούν τη δική τους ζωή και έκφραση και τελικά μετατρέπονται κάτι πολύ προσωπικό και μοναδικό.

Θα χρησιμοποιήσουμε κόκκινο ντόπιο πηλό και τα ψημένα έργα θα παραμείνουν στο χρώμα της τερακότα.

Εδώ μπορείτε να δείτε κομμάτια από παλαιότερα εργαστήρια Μοντελοποίησης Προσώπων.

 

 

2ο Εργαστήριο: Ανάγλυφο

5/2/2023 Κυριακή, 10:00-17:00  με διάλειμμα για ένα γεύμα που θα σας προσφέρω.

26/2/2023 Κυριακή, 10:00-13:00   βάψιμο των ψημένων έργων μας.

Σε αυτό το μάθημα μια ιδέα ή μια εικόνα που μας αρέσει μετατρέπεται σε έναν τρισδιάστατο πίνακα. Μπορεί να είναι ένα πορτραίτο, ένα τοπίο, ένα φυτό ή ζώο, ένα μάνταλα ή οτιδήποτε  μπορείς να φανταστείς. Δεν υπάρχουν όρια! Μετά το ψήσιμο θα συναντηθούμε ξανά για να τα βάψουμε με ακρυλικά χρώματα.

Εδώ βρείτε εικόνες από κάποια παραδείγματα.

 

 

3ο Εργαστήριο: Φωτιστικά και Αρωματικά Χώρου

12/2/2023 Κυριακή, 10:00-17:00 με διάλειμμα για ένα γεύμα που θα σας προσφέρω..

18/2/2023 Σάββατο, 10:00-13:00 βάψιμο των έργων μας πριν το ψήσιμο.

Πρωτότυπα κεραμικά αρωματικά χώρου με κερί για τη δημιουργία ζεστής και ευχάριστης ατμόσφαιρας

Χρησιμοποιώντας πρότυπα και ακολουθώντας βήμα προς βήμα την επίδειξη, θα σχεδιάσουμε και θα κατασκευάσουμε διαφορετικά είδη και σχήματα αρωματικών χώρου και άλλων κεραμικών φωτιστικών με κερί.

Έχοντας στη διάθεση μας μια ολόκληρη Κυριακή, θα έχουμε την ευκαιρία να κατασκευάσουμε περισσότερα από ένα έργα. Το επόμενο Σάββατο θα βάψουμε και θα διακοσμήσουμε τα έργα μας. Μετά το πρώτο ψήσιμο θα τα περάσω με γυαλιστερό ή ματ διαφανό σμάλτο (ανάλογα με την επιλογή σας) και θα κάνω το δεύτερο απαραίτητο ψήσιμο.

 

 

4ο εργαστήριο: Σμιλεύοντας το ανθρώπινο σώμα

19/2/2023 Κυριακή, 10:00-17:00 με διάλειμμα για ένα γεύμα που θα σας προσφέρω.

Αυτό το εργαστήριο είναι αφιερωμένο στη γλυπτική. Μετά από μια σύντομη εισαγωγή για τις αναλογίες του ανθρώπινου σώματος και μερικά παραδείγματα διαφορετικών γλυπτών, σμιλεύουμε και διαμορφώνουμε τη δική μας φιγούρα. Πρόκειται για ένα αρκετά ανοιχτό πεδίο, που μπορεί να είναι από πολύ ρεαλιστικό έως εντελώς αφηρημένο…. Πρόθεσή μου είναι να σας βοηθήσω να βρείτε μια ιδέα, μια πόζα και έναν τρόπο να δημιουργήσετε ένα γλυπτό που να ταιριάζει στις ικανότητες και τα γούστα σας και να υποστηρίξω την εφαρμογή του στην πράξη. Τα ολοκληρωμένα έργα θα στεγνώσουν, θα ψηθούν και θα αποκτήσουν το τυπικό χρώμα τερακότα του ψημένου πηλού.

 

Για όλα τα εργαστήρια:

  • Προσφέρονται όλα τα απαραίτητα υλικά (πηλός, μπαντανάς, σμάλτο, ακρυλικά χρώματα κτλ), το ψήσιμο των έργων καθώς και το μεσημεριανό γεύμα.
  • Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία με τον πηλό.
  • Όταν τα έργα σας είναι έτοιμα, θα επικοινωνήσω μαζί σας για να έρθετε να τα παραλάβετε από το χώρο μου.
  • Για ερωτήσεις και εγγραφές παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο τηλέφωνο 697 422 11 51 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση schnyder.barbara@gmail.com.