Αγγίζοντας πηλό

English

Μήπως είναι ώρα να παίξεις και να έρθεις σε επαφή με τον πηλό; Τα τρία επόμενα Εργαστήρια Κεραμικής θα γίνουν τέλος Φεβρουαρίου και αρχή Μαρτίου το 2018 – το καθένα είναι μια ευκαιρία να αποκτήσεις μια καινούρια εμπειρία!

Τα εργαστήρια θα λάβουν χώρα στο ατελιέ μου στο Μόδι και είναι κατάλληλα για αρχάριους και προχωρημένους. Στο κάθε εργαστήρι ασχολούμαστε με ένα διαφορετικό θέμα και με λίγο διαφορετική τεχνική.

Τα θέματα είναι:

1. Βάζα με καπάκι

Φτιάχνουμε βάζα πολλαπλών χρήσεων για την οργάνωση μικρών πραγμάτων, όπως ένα βάζο για να βάλετε τα κοσμήματα σας ή να το χρησιμοποιήσετε για να βάλετε μπισκότα, ξηρούς καρπούς ή ότι εσείς επιθυμείτε.

25/2/2018 Κυριακή, 10:00-17:00 με διάλειμμα για ένα μικρό γεύμα.
3/3/2018 Σάββατο, 10:00-13:00 βάψιμο των έργων μας με μπατανάς πριν το πρώτο ψήσιμο και πριν το δεύτερο με σμάλτο.

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες από διάφορα σχήματα και χρώματα για βάζα με μοναδικά και προσωπικά σχέδια. Θα σας δείξω και σας εξηγήσω βήμα προς βήμα ένα εύκολο τρόπο για αρχάριους και ένα πιο σύνθετο για τους προχωρημένους.

Την Κυριακή θα διαμορφώσουμε τα βάζα και τα καπάκια τους και το Σάββατο θα τα βάψουμε με μπατανάς τον οποίο πρέπει να βάζουμε πριν το πρώτο ψήσιμο. Μετά το ψήσιμο θα βάλλω σμάλτο είτε γυαλιστερό ή ματ διάφανο ανάλογα με το τι έχετε διαλέξει για το κομμάτι σας και θα ψηθούν μια δεύτερη φορά.

Για να πάρετε μια ιδέα κοιτάξτε τις φωτογραφίες εδώ.

 

2. Γλάστρες

Υπέροχες διακοσμητικές γλάστρες για τα φυτά σας στον κήπο, την βεράντα και τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού.

Πριν συνθέσουμε τα κομμάτια (πάτο, πλευρές, ποδαράκια κλπ.) θα διακοσμήσουμε με διάφορες σφραγίδες ή οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν σφραγίδα όπως λουλούδια, φύλα, ύφασμα, κουμπιά, καπάκι από ένα στιλό κλπ.

Οι γλάστρες θα παραμένουν στο χρώμα της τερακότα και για πιο έντονη αντίφαση θα τις επεξεργαστώ με άσπρο ή με ένα σκούρο χρώμα (όπως προτιμάτε) μετά το πρώτο ψήσιμο. Οι γλάστρες θα ψηθούν δεύτερη φορά μ’ένα διάφανο σμάλτο από μέσα αν θέλετε.

 

4/3/2018 Κυριακή, 10:00-17:00 με διάλειμμα για ένα μικρό γεύμα.

Εδώ βρείτε μια ποικιλία γλαστρών που φτιάξαμε στα περασμένα εργαστήρια.

 

3. Γλυπτό – το ανθρώπινο σώμα

Σ’αυτό το εργαστήρι θα ασχοληθούμε με την γλυπτική.

Αφού μελετήσουμε σύντομα τις αναλογίες του ανθρωπινού σώματος και επίσης διάφορα παραδείγματα γλυπτών, θα διαμορφώσουμε τα δικά μας γλυπτά. Μπορούμε να κινηθούμε ελεύθερα από την ρεαλιστική απεικόνιση ως την αφηρημένη έκφραση.

Θα σας βοηθήσω να βρει ο καθένας μια ιδέα, μια θέση και ένα τρόπο για να διαμορφώσει μια φιγούρα ανάλογα με τις ικανότητες και τον γούστο του.

Τα τελειωμένα γλυπτά θα ψηθούν και θα παραμένουν στο χρώμα της τερακότας.

11/3/2018 Κυριακή, 10:00-17:00 με διάλειμμα για ένα μικρό γεύμα.


Για όλα τρία εργαστήρια:

  • Διαθέτω τον χώρο, όλα τα υλικά και τα εργαλεία, το ψήσιμο, τη γνώση, την εμπειρία και τη διάθεση, καθώς επίσης και το κέρασμα.
  • Για οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή για εγγραφές, τηλεφωνήστε στο: 697 422 11 51 ή γράψτε ένα email στο barbara@gmail.com
  • Το ατελιέ μου στο Μόδι είναι περίπου 20 λεπτά δρόμος από Χανιά. Αν δεν έχετε αυτοκίνητο, υπάρχει λεωφορείο από Χανιά για Γεράνι από όπου μπορώ ευχαρίστως να σας πάρω.